The Guild of Photographers is de grootste branche-organisatie in Engeland voor professionele fotografen. The Guild gebruikt de MediaFiler beeldbank voor het beheer van de maandelijkse fotowedstrijden.

Fotowedstrijd voor zwaargewichten
De jaarlijkse fotowedstrijd van the Guild is een van de zwaarste Britse wedstrijden voor fotografen. De leden van de the Guild sturen elke maand foto’s in, in de hoop een platinum, gouden, zilveren of bronzen Bar (prijs) te winnen. Maar de platinum Bar is nog nooit gewonnen. En van de 10.000 inzendingen in 2014 waren er nog geen vijftig die een gouden Bar wonnen.

Steve Thirsk, directeur van the Guild: “Onze leden leggen de lat elk jaar weer iets hoger. Winnaars van de fotowedstrijd krijgen publiciteit in de lokale en de nationale pers. Opdrachtgevers die in zee gaan met een winnaar van onze fotocompetitie zijn verzekerd van uitstekende professionele fotografie.”

Wil je alle winnende inzendingen zien? Kijk op de website van The Guild: http://photoguild.co.uk/2014-awards.

De meerwaarde van MediaFiler Digital Asset Management
The Guild gebruikt de MediaFiler beeldbank voor het beheer van de maandelijkse fotowedstrijd. Het hele proces, van begin tot eind, regelen ze met behulp van de beeldbank. Deelnemers kunnen zich inschrijven en hun inzendingen uploaden via de beeldbank. Verder kunnen ze de categorie selecteren waarin ze willen mee doen en zich opgeven voor de wedstrijd “Photographer of the Year“. De deadline voor de inzendingen van de maandelijkse wedstrijden is om middernacht op de laatste dag van de maand. De workflow in de beeldbank zorgt ervoor, dat de inzendingen die binnenkomen na dat moment niet meer mee doen aan de wedstrijd van die maand.

The Guild checkt daarna de inzendingen of ze legaal zijn en vervolgens plaatst MediaFiler ze automatisch in de juiste categorie. Vervolgens loggen de juryleden in en kunnen online hun scores geven. Ook kunnen ze de foto’s downloaden om de inzendingen offline te beoordelen. Op de 21e van elke maand kunnen de leden inloggen op hun persoonlijke pagina in de beeldbank om de scores te bekijken. In de beeldbank verschijnt naast de winnende beelden een gouden, zilveren of bronzen icoon en fotografen kunnen de feedback lezen en eventueel om advies vragen.

“Met de beeldbank van MediaFiler zijn we nu veel minder tijd kwijt aan administratie. Zo hebben we meer tijd voor support en voor de promotie van onze leden.” zegt Marketing Manager Laura Holdcroft. “Online registreren en inzenden van foto’s kan nu 24/7 en iedereen kan op elk gewenst moment inloggen en in hun een eigen map in de beeldbank de scores bekijken. Een fotowedstrijd organiseren is veel makkelijker geworden met MediaFiler” aldus Laura.

Ook een fotowedstrijd starten?
Meerdere van onze klanten gebruiken de beeldbank voor het organiseren van fotowedstrijden zoals bijvoorbeeld die van de The International Association of Fire Investigators.

Ben je op zoek naar een simpele oplossing voor een fotowedstrijd… gebruik je MediaFiler beeldbank. We helpen je graag op weg!