Hulp nodig bij het overzetten van een archief?

Bestaande gegevens behouden?

Je organisatie heeft een grote verzameling digitale bestanden die gearchiveerd moet worden, maar er is nog geen overzicht van formaten, afmetingen, structuur of metadata. Ook is er nog geen inzicht in de kwaliteit. Natuurlijk kun je alles in de mediabank plaatsen en het later uitzoeken, maar dan is er mogelijk al sprake van vervuiling van de beeldbank, nog voor het archiveren begonnen is.

Het hebben van goede richtlijnen en beslisregels is dan van grote waarde. Wij kunnen in overleg richtlijnen opstellen én ook uitvoeren.


Conversie

Bestaande beeldbank

We onderzoeken de mogelijkheden voor het behoud van de informatie. Eventueel gaan we in overleg met je huidige leverancier om de overgang vlekkeloos te laten verlopen. We zijn natuurlijk wel afhankelijk van de bereidwilligheid en technische mogelijkheden van de leverancier.

Export/import van metadata

Wellicht is er reeds informatie van de digitale bestanden gearchiveerd in een spreadsheet of database programma en je wilt deze informatie graag behouden omdat dat simpelweg heel veel (dubbel?) werk scheelt.

Wij kunnen je helpen bij het overzetten van uw gegevens vanuit:
  • Excel
  • Access/Filemaker
  • metadata IPTC/XMP
  • XML
  • Ascii text (csv, tab, etc.)
  • Anders, neem contact op voor de mogelijkheden


Import

Informatie in mappenstructuur en/of bestandsnaam

Vaak zit er in de naamgeving van de mappenstructuur (directory’s) en bestandsnamen waardevolle en bruikbare informatie opgeslagen. MediaFiler kan de hiërarchie van de mappenstructuur automatisch importeren naar metadatavelden. Indien de bestandsnaam informatie bevat dan is ook deze informatie over te zetten. Bijvoorbeeld ‘jaar-onderwerp-plaats.jpg’ bevat informatie die in drie metadatavelden te gebruiken is.

Wij hebben de software en kennis om je huidige archief te converteren naar MediaFiler software met behoud van bestaande informatie.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op.