Waarom kiezen voor hosting van je beeldbank?

De voordelen van hosting van je mediabank

Meer dan 90% van onze klanten kiest voor een gehoste mediabank door MediaFiler. Kostenvoordelen, geen extra taken voor de eigen IT-afdeling en altijd de laatste versie van de software tot je beschikking, zijn een aantal voorbeelden waarom klanten voor hosting kiezen.

Lees hier alles over de voordelen van een gehoste mediabank bij MediaFiler. Heb je vragen, neem gerust contact met ons op.

Veilig en vertrouwd datacenter

Nederlands datacenter (Europese wetgeving)

Alle data staat veilig op de servers in onze datacenters in Apeldoorn en Deventer op colocatie bij ITB2, een betrouwbare en respectabele Nederlandse colocatie aanbieder.

De MediaFiler applicatie servers en lokale back-up staan in Apeldoorn, de stand-by servers en off-site back-up staan in Deventer.


Kwaliteit & zekerheid

Zoals je mag verwachten van een bedrijf als ITB2 bieden ze de nieuwste internet-veiligheidsmaatregelen, noodstroom, generatoren en internet feeds. Daarnaast voldoet ITB2 aan de eisen die worden gesteld in de internationale normen NEN 7510, ISO 27001, ISO 14001 en ISO 9001.

Support van de ontwikkelaars zelf

Voortdurend verbeteren, altijd up-to-date

Wanneer je kiest voor een hosting-oplossing dan zorgt ons team voor de configuratie, implementatie en updates van de beeldbank. Daarnaast voeren we controles uit en onderhouden we de software zodat je beeldbank zo efficiënt mogelijk werkt.

Van de reguliere updates merk je als gebruiker niets. Wij maken dagelijks en iedere week een volledige back-up van al je digitale bestanden.

We werken continu aan de verbetering van de software om te zorgen dat het aan de eisen en wensen van onze klanten voldoet en om te zorgen dat de mediabank een supersnelle beeldbank is en blijft.


Nieuwe functionaliteiten

Met een gehoste versie van de mediabank beschik je altijd over de laatste versie, zodat je direct alle nieuwe functies kunt gebruiken.

Software as a Service

SaaS

Steeds meer organisaties kiezen voor gehoste oplossingen (Software as a Service), vanwege de aanzienlijke zakelijke voordelen. SaaS-applicaties zijn beschikbaar via elke computer en elk mobiel device dat is verbonden met internet. SaaS betekent lagere opstartkosten en een lagere leercurve.


Experts

Bij MediaFiler betaal je een vast maandelijks bedrag voor de hosting. Hiervoor krijg je directe ondersteuning van MediaFilers experts. Zij beheren de IT-infrastructuur en software en zorgen voor reguliere software-upgrades.

Geen extra kosten en geen extra taak voor de vaak al overbelaste IT-afdeling. Wij beheren de beveiliging, de prestaties en kunnen eenvoudig de beschikbare opslagruimte uitbreiden als dit wenselijk is.


Eigen servers

Bij MediaFiler beheren we alle data op onze eigen servers, dus niet zomaar ergens in de cloud bij een externe partij. De voordelen zijn betere beveiliging en snellere toegang.

Kostenbesparend

Vast maandelijks bedrag

Wanneer je kiest voor een gehoste oplossing dan kies je voor kostenvoordeel; geen investeringen, geen kosten vooraf maar overzichtelijke maandelijkse kosten.


Altijd up-to-date

Een van de grote voordelen van een gehoste oplossing is dat de wij de software van binnen en van buiten kennen, dit gaat ver boven de kennis van een eigen IT-afdeling.

Upgrades zijn automatische en zonder enige onderbreking van de service. Zo beschik je altijd over de laatste versie van MediaFiler, inclusief alle nieuwe features direct uitgerold en beschikbaar voor gebruik.


Schaalvoordelen

De schaalvoordelen van de SaaS-oplossing zorgen voor aantrekkelijke prijzen voor hosting van de DAM-software door MediaFiler. Daarnaast staan onze experts klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Wil je iets laten aanpassen? We kunnen jouw beeldbank direct opnieuw configureren, wanneer je kiest om je beeldbank bij ons te hosten.

Privé opslag en toegang

Jij hebt de controle

Gebruikers (jouw klanten) zien alleen wat je hen wilt laten zien. Onze mediabanken worden o.a. gebruikt door overheidsinstanties, de politie en medisch organisaties, waar gecontroleerde toegang tot persoonlijke gegevens van cruciaal belang is. Niet alleen persoonsgegevens moeten goed beveiligd zijn maar ook de bestanden zelf. In sectoren zoals retail en mode, kan elk beveiligingslek grote financiële gevolgen hebben.


MediaFiler is veilig

Ons team werkt samen met jou aan een optimale configuratie van de beveiligingsinstellingen, zodat de mediabestanden alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde gebruikers. De toegang kan zelfs tot op individueel bestandsniveau geregeld worden, mocht dit nodig zijn!

Snelle verbindingen

Supersnel

Om snelle toegang tot MediaFiler te verzekeren, is het ITB2 datacenter glasvezelnetwerk aangesloten op de Internet Backbone – dus het is zeer snel!

Het datacenter beschikt over meerdere verbindingen, dus als er een internetverbinding uitvalt dan schakelt het datacenter automatisch over op een tweede verbinding. Zo heb je altijd toegang tot de beeldbank.

Snel aan de slag

Ready to go!

Een ander voordeel van een gehoste MediaFiler mediabank is dat je snel aan de slag kan. Het is niet nodig om te wachten op je IT-afdeling om zich in te lezen of testversies uit te rollen. Je kunt snel aan de slag met het opslaan en beheren van jouw mediabestanden.


Supersnel

Zodra de MediaFiler mediabank gereed is kun je kunt direct beginnen met uploaden. Je kunt moeiteloos duizenden afbeelden of bestanden per uur uploaden.

MediaFiler is groen

Efficiënt ontworpen

MediaFiler’s software is zo energie-efficiënt mogelijk ontworpen. Door een laag energiegebruik produceren we minder warmte, zodat er minder koeling nodig is.

Serverbronnen worden alleen gebruikt door archieven wanneer dat nodig is en kan worden ingesteld van constant tot elke 24 uur, afhankelijk van het archiefmateriaal, zonder afbreuk te doen aan onze kwaliteit van de dienstverlening.


Groene energie

Daarnaast hebben we onze eigen energieleverancier gekozen omdat ze ‘groene’ energie leveren en gebruiken we servers met een zeer laag stroomverbruik. Het milieubeleid van ITB2 is een van de redenen dat we het datacenter kozen als colocatie voor onze servers.

Zo heeft ITB2 geïnvesteerd in een free-cooling systeem, dat volledig gebruik maakt van de buitentemperatuur voor de koeling.