Van wens naar functionaliteit

Lees meer over de functionaliteiten die MediaFiler ontwikkelde voor diverse opdrachtgevers. Deze functies zijn nu beschikbaar voor al onze klanten zodat ze de beeldbank eenvoudig kunnen integreren in hun dagelijkse workflow. Ook een specifieke wens? Laat het ons weten.

MediaFiler Mobile: Connect met Apple en Android apps - Zeeman

Zeeman is een grote winkelketen met meer dan 1.000 winkels in Nederland, Luxemburg, Duitsland, België en Frankrijk. Er komen jaarlijks zo’n 60 miljoen klanten.
Het bedrijf heeft een groot team van onderhoudsmonteurs voor het uitvoeren van reparaties en onderhoud in de winkels. Nadat de beeldbank in gebruik was genomen, bedacht de IT-afdeling dat ze op de beeldbank foto’s konden opslaan vanuit de winkel, zoals bijvoorbeeld van de apparatuur, schade, reparaties en de onderdelenvoorraad. Aanvankelijk werden deze digitale foto’s aan het eind van de dag vanaf de camera’s van de monteurs gedownload en vervolgens geüpload en beschreven in de mediabank van MediaFiler.

Uitdaging: Snel en gemakkelijk toegang tot de mediabank voor monteurs op locatie

Onderhoudsmonteurs op de weg , in plaats van op kantoor, was het doel van Zeeman. Beeldmateriaal sneller in de beeldbank plaatsen zodat de beelden direct toegankelijk zijn voor alle medewerkers, ook op kantoor. Zo kunnen de monteurs sneller schademeldingen en verrichte reparaties doorgeven. Daarnaast is het mogelijk voor monteurs om ter plekke advies te vragen tijdens reparaties.

Oplossing: MediaFiler maakt MediaFiler Mobile, de client app voor Android en IOS

Alle onderhoudsmonteurs van Zeeman kregen een smartphone en het MediaFiler team ontwierp MediaFiler Mobile. Een app voor de monteurs waarmee ze direct vanaf hun telefoon foto’s kunnen uploaden en beschrijven met behulp van bijgewerkt drop-down trefwoordenlijsten vanuit de mediabank van Zeeman.
Monteurs hoeven geen aparte camera’s meer mee te nemen. Op kantoor foto’s downloaden, uploaden en beschrijven is ook niet meer nodig. Met MediaFiler Mobile is het proces bijna vereenvoudigd tot point & shoot, een enorme tijdsbesparing en minder foutgevoelig.

Bonusvoordelen: MediaFiler Mobile client app nu beschikbaar voor alle klanten

MediaFiler Mobile – iPhone en Android – is nu beschikbaar voor alle klanten van MediaFiler. De app kan worden aangepast aan de look en feel van de klant. Daarnaast plaatsen we het eigen logo en de door de klant geselecteerde metadatavelden in de app.

Wil je de MediaFiler Mobile app gebruiken in combinatie met je MediaFiler beeldbank? Neem dan contact met ons op!Single Sign On (SSO) - SURF

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. SURF brengt ICT-professionals samen binnen netwerken en samenwerkingsprojecten voor kennisdeling rond ICT-innovatie. We zijn trots dat een toonaangevende technologie-organisatie als SURF, MediaFiler selecteerde als DAM-oplossing.

Een van de diensten van SURF is SURFconext. Deze infrastructuur voor online samenwerking biedt gebruikers toegang tot diensten van verschillende leveranciers, die ze kunnen gebruiken samen met hun eigen online systemen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor samenwerking binnen en tussen de verschillende instellingen. Toegang tot SURFconext is geregeld via Single Sign On. Gebruikers hoeven slechts een keer in te loggen om veilig toegang te krijgen tot een groot aantal diensten.

Uitdaging: SURF wil graag MediaFiler toevoegen aan de infrastructuur van SURFconext

Oplossing: Single Sign On door aansluiting MediaFiler op SURFconext

Alle gebruikers hebben nu makkelijk en veilig toegang tot de beeldbank van SURF met hun eigen account dat zij ook gebruiken voor toegang tot andere corporate en educatieve systemen.

Bonusvoordelen: Single Sign On met MediaFiler beschikbaar voor alle hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen

Alle gebruikers van MediaFiler binnen het hoger onderwijs en onderzoek hebben nu makkelijk en veilig toegang tot de MediaFiler met hun eigen account dat zij ook gebruiken voor toegang tot andere corporate en educatieve systemen.

Interesse in de Single Sign On functionaliteit voor je mediabank? Neem dan contact met ons op!Plugin Adobe Indesign - Syngenta

Het doel van Syngenta is het verhogen van de productie van gewassen door middel van wetenschappelijk onderzoek. Ze doen dit samen met meer dan 28.000 medewerkers in ongeveer 90 landen. De interne designstudio maakt ontwerpen voor brochures, rapporten en verpakkingen. Ze gebruiken Adobe InDesign als creatieve software en MediaFiler als Digital Asset Management software.

Uitdaging: Sneller en effectiever werken door vanuit InDesign in de beeldbank te kunnen zoeken

De ontwerpers wilden graag rechtstreeks via InDesign in MediaFiler foto’s en afbeeldingen kunnen zoeken en importeren.

Oplossing: MediaFiler Plug-in voor Adobe InDesign

MediaFilers technologiepartner, Laidback Solutions,ontwikkelde een reeks plug-ins voor MediaFiler. Plug-ins doen meer dan alleen foto’s importeren, ze kunnen vooraf worden ingesteld om bijschriften in het juiste lettertype en lettergrootte te openen samen met de foto in een andere programma zoals in InDesign.

Het gebruik van de Adobe plug-in leverde Syngenta tijdswinst op. De ontwerpers kunnen eenvoudig foto’s zoeken en rechtstreeks importeren vanuit MediaFiler naar hun ontwerp. Hoe makkelijk is dat!

Ook gebruik maken van een plugin met jouw mediabank? Neem dan contact met ons op!Distributie en Workflows in nieuwsmodule - Colprensa

Het toonaangevende Colombiaanse persbureau Colprensa beheert hun grote fotoarchief met de MediaFiler mediabank. Naast foto’s plaatsen ze ook nieuwsvideo’s en infographics in de beeldbank. De nieuwsberichten van de journalisten, vanuit uit alle hoeken van Colombia, worden opgeslagen en vervolgens gedeeld via e-mail.

Uitdaging: Integreer een nieuwsarchief in MediaFiler

Colprensa wilde graag alle onderdelen van het nieuwsbericht op één plek, als een pakketje samenbrengen. De foto’s, de infographics, de video en het nieuwsbericht. Journalisten, medewerkers en een agentschappen waar ze mee samenwerken moesten direct kunnen uploaden naar een ‘nieuwsmap’ in MediaFiler.

De wens was dat gebruikers het nieuwsarchief kunnen doorzoeken op onderwerp, datum en inhoud. MediaFiler moet automatisch een alert sturen aan kranten en omroepen dat het ‘nieuws-pakket’ klaar staat om te downloaden, zodra het laatste onderdeel is geüpload. Daarnaast moet het complete nieuwspakket automatische geleverd worden aan een distributielijst met abonnees. De levering van deze content moet getriggerd kunnen worden door het onderwerp, trefwoorden, datum en tijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een workflow waarbij dagelijks op een vast tijdstip nieuwspakketten verstuurd worden.

Oplossing: Een nieuwsmodule in MediaFiler om verhalen te koppelen aan beelden

Dit was de juiste koers. Veel van onze klanten met een traditionele foto-agentschap zijn inmiddels ook begonnen met het toevoegen van video’s en verhalen aan hun beelden.

MediaFiler heeft aan alle eisen van Colprensa voldaan met de toevoeging van de nieuwsmodule en de workflows. Alle nieuwsartikelen in gebundelde pakketjes, samen met alle bijbehorende media en één hoofdbeeld om het geheel visueel aantrekkelijk te maken voor de gebruiker. Alle nieuwsberichten zijn volledig te doorzoeken, met geavanceerde zoekopdrachten te filteren op onderwerp, datum, etc. Gebruikers kunnen snel de dagelijkse inzendingen scannen en Colprensa biedt dagelijks een nieuwsronde.

Bonusvoordelen: Een volledig doorzoekbaar, waardevol historische nieuwsarchief

Het nieuwsarchief groeit dagelijks en wordt zo een waardevolle historisch nieuwsbron. Handig voor kranten en omroepen om te raadplegen voor onderzoek en voor jaarlijkse evenementen en reviews. Dit is voor een persbureau weer een extra inkomstenbron.

Ook gebruik maken van een plugin met jouw mediabank? Neem dan contact met ons op!Maps / Geografisch Informatiesysteem - Waterschap Vechtstromen

Waterschap Vechtstromen verzorgt sinds 1 januari 2014 het waterbeheer in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe. Een gebied met een oppervlakte van circa 225.000 ha en 23 inliggende gemeenten. Vechtstromen beheert het water van circa 4800 km rivieren, beken en andere watergangen en zuivert op 26 rioolwaterzuiveringsinstallaties het afvalwater van circa 800.000 inwoners.

Het waterschap gebruikt IRIS, het Amerikaanse geografische informatiesysteem (GIS), voor het verwerken, analyseren, integreren en presenteren van milieugegevens en informatie uit de regio.

Uitdaging: Koppel de beelden in de mediabank van MediaFiler met de gegevens uit IRIS

De foto’s uit de beeldbank verrijken met meer informatie door ze te koppelen aan hun geografische ligging en aanvullende gegevens uit de IRIS-oplossing.

Oplossing: Aansluiten van MediaFiler op het geografische informatie systeem IRIS

Foto’s worden nu gecombineerd met geografische data en weergegeven op de kaart. De combinatie van de beelden in MediaFiler met de link naar de geografische gegevens uit IRIS verhoogt de informatiewaarde voor het Waterschap.

Ook gebruik maken van een plugin met jouw mediabank? Neem dan contact met ons op!