Koppel de mediabank van MediaFiler met je andere software

De mediabank werkt eenvoudig samen met andere software op kantoor of bijvoorbeeld met je mobiele telefoon. Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Staat de gewenste koppeling er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Content Management Systemen (CMS)

Een koppeling met je Content Management Systeem (CMS) geeft je direct toegang tot de foto’s, video’s, documenten en presentaties uit de mediabank via je eigen CMS. Meer weten over de koppeling van MediaFiler met jouw CMS? Neem contact met ons op.


Apple en Android apps

Of je nu thuis werkt of op kantoor, met je smartphone, tablet of iPad heb je 24 uur per dag direct toegang tot je MediaFiler mediabank.

Beschrijf de foto’s die je ter plaatse maakt en upload deze direct naar de beeldbank, eventueel in combinatie met de geografische (GPS) data via de MediaFiler Mobile client app.

Wil je meer informatie over het integreren van de MediaFiler app in je workflow? Neem dan contact met ons op.

Download de app wanneer jouw MediaFiler-beheerder dit aangeeft.


Maps/GIS

Koppel MediaFiler aan een geografische informatiesysteem en verrijk je kaarten met de foto’s uit je eigen beeldbank. Link je bestanden aan specieke geografische locaties.

MediaFiler kan ook geografische of Global Positioning System (GPS) coördinaten ophalen en deze toevoegen aan je bestanden. Als we een koppeling voor je in kaart kunnen brengen, dan horen we het graag!


SSO: Inloggen met één gebruikersnaam en wachtwoord

MediaFiler is toegankelijk via Single Sign On (SSO). Werk sneller met SSO. Het is niet meer nodig om verschillende wachtwoorden te onthouden om in te loggen op al je bedrijfsapplicaties.

MediaFiler werkt met alle bekende SSO-varianten zoals LDAP, Active Directory and Federation Gateways. Kunnen we je helpen met een SSO-koppeling?


Distributie

Een groot voordeel van de mediabank van MediaFiler zijn de ingebouwde distributiemogelijkheden die klanten helpen bij het delen van hun mediabestanden. Gebruikers met de juiste rechten kunnen rechtstreeks e-mailen vanuit MediaFiler. Het afzenderadres is dan het e-mailadres van de betreffende gebruiker zelf. In de statistieken van MediaFiler kun je vervolgens zien welke ontvangers de download-link uit de e-mail hebben aangeklikt.Voor de veiligheid hebben download-links een vervaldatum.

Andere gebruikers, met name persbureaus en multinationals werken via FTP (File Transfer Protocol) om rechtstreeks beelden af te leveren in de systemen van hun klanten. De ingebouwde MediaFiler FTP-server werkt dan als een distributiemanager met specifiek in te stellen FTP-doelen. Neem voor meer informatie contact met ons op.


Open Connectivity

De MediaFiler mediabank is volledig compatible met internationale standaard dataverbindingen zoals Application Programming Interface (API), Extensible Markup Language (XML) en Open DataBase Connectivity (ODBC), waardoor MediaFiler kan communiceren met veel verschillende systemen.

MediaFiler kan zowel bestanden ontvangen als doorgeven via File Transfer Protocol (FTP).

Je kunt dus andere applicaties en programma’s linken aan MediaFiler om vervolgens te kunnen zoeken binnen de beeldbank en bestanden op te halen. Als je meer wilt weten over de opties van MediaFiler, neem dan contact met ons op.


Workflows

De kracht van MediaFiler zit in de workflows. Met workflows kun je automatisch foto’s en metadata toevoegen, verwijderen, bewerken, controleren, goedkeuren of afkeuren. Via aanpasbare workflows kun je beelden automatisch verkleinen en bijsnijden, de kleurprofielen aanpassen voor het drukproces of automatisch de kleuren verbeteren, als een soort kleurenfabriek.

Workflows kunnen ook bestanden verplaatsen, exporteren of importeren van A naar B, bijvoorbeeld naar interne modules of naar externe toepassingen. Workflows zijn er in verschillende vormen. Een workflow op basis van een tijdsschema verplaatst bijvoorbeeld een foto naar een andere archief als de bestanden niet meer de datum van vandaag hebben. Daarnaast zijn er ook workflows als onderdeel van een bepaald proces, bijvoorbeeld het uploadproces en er zijn handmatige workflows.

Werken met workflows scheelt een hoop tijd en zorgt voor consistentie en voor minder fouten. Veel beeldsystemen zijn afhankelijk van derde partijen voor deze taken, maar in MediaFiler zit alles al ingebouwd en zijn de workflows centraal te beheren.

Als we jouw workflow kunnen versnellen, neem dan contact met ons op.


Web2Publish

Een koppeling met een Web2Publish service biedt je (en jouw ontwerpers en uitgevers) volledige toegang tot je eigen mediacollectie in de beeldbank. Selecteer en bewerk snel de foto’s die je wilt gebruiken in je publicaties.

Wil je weten hoe we MediaFiler kunnen koppelen aan de Web2Publish-software van je keuze? Neem contact met ons op!