Je hebt de term ‘croppen’ vast weleens gehoord. Maar wat is croppen precies? Waarom zou je een foto croppen en hoe doe je dit?

Croppen is een vernederlandst woord dat is afgeleid van het Engelse werkwoord ‘to crop’ wat ‘afsnijden’ of ‘bijsnijden’ betekent. In de fotografie betekent croppen dat je een of meerdere zijdes van je foto ‘afknipt’. Je maakt dus een uitsnede van de foto.

Gemak dient de mens; daarom is in de MediaFiler beeldbank de cropfunctie ingebouwd. Met een druk op de knop kunnen foto’s snel op maat worden gemaakt voor diverse media. Denk aan specifieke afmetingen voor de website of social media (Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram), maar je kunt uiteraard elke gewenste uitsnede maken. En we kunnen custom uitsnedes voor je toevoegen.

Het is ook mogelijk om een bedrijfslogo toe te voegen aan uitsnedes. Op die manier kunnen gebruikers snel en efficiënt afbeeldingen ‘branden’ zonder gebruik te hoeven maken van extra fotobewerkingsprogramma’s.

Gecropte afbeeldingen worden automatisch opgeslagen in het Webshare archief. Op deze manier houd je overzicht over alle uitsnedes.

2017-02-27 13_32_12-Mediabank - Enterprise beeldbank3
2017-02-27 13_33_19-WebShare - Enterprise beeldbank2