MediaFiler workflowsEen van de sterke punten van MediaFiler Digital Asset Management software zijn de workflows. In dit artikel leggen we uit wat een workflow is en hoe je het binnen de beeldbank kunt gebruiken.

Een workflow is een verzameling geautomatiseerde processen of stappen, waardoor deze efficiënter, nauwkeurig en sneller verlopen. Op deze manier worden fouten voorkomen en kunnen administrators efficiënter werken. De MediaFiler beeldbank bevat een aantal standaard meegeleverde workflows. Deze zijn vaak tijdens de intake vastgesteld, maar naarmate men de beeldbank gebruikt, kan er behoefte ontstaan aan nieuwe workflows. In samenwerking met MediaFiler kunnen er nieuwe workflows worden toegevoegd.

De meestgebruikte workflow in MediaFiler is uiteraard de upload workflow. Deze workflow haalt de bestanden van je computer en plaatst deze in de juiste map van uw beeldbank. Ook kun je kiezen om tijdens deze workflow te metadateren. Het doorplaatsen van de bestanden van de upload, naar de upload controle is ook een workflow.

Zo werkt het:

MediaFiler workflow

In de praktijk ziet dit er zo uit:

Andere veel gebruikte workflows zijn die voor het verschalen en converteren van afbeeldingen naar de webshare. Deze workflows kunnen zelfs bestanden via FTP sturen naar het CMS van de website of het intranet. Geen downloads en uploads meer voor een nieuwe afbeelding op de internetsite/intranetsite.

Heb je handleidingen in de beeldbank die je vaak herhaalt? Dan kan een workflow dit automatiseren. De kans op vergissingen neemt dan af en het kost minder tijd.

Wil je (meer) gebruik maken van workflows? Neem contact met ons op en we implementeren graag nieuwe workflows in de MediaFiler-beeldbank die je leven aangenamer maken!