Een van onze grootste succesverhalen van 2014 was de officiële beeldbank voor de pers van de Zuid-Amerikaanse Spelen. Dit multi-sport evenement vindt, net als de Olympische Spelen, om de vier jaar plaats. De deelnemers komen uit alle 14 landen van Zuid-Amerika.

Zuid-Amerikaanse Spelen

Sportfotografie
De 10e editie van de Spelen was afgelopen jaar (2014) in Chili. Na de gewone Spelen, de X Juegos SudAmericanos volgden de Paralympische Zuid-Amerikaanse Spelen (I Juegos ParaSurAmericanos). MediaFiler leverde ook voor deze Paralympische Spelen de beeldbank. Tijdens de Zuid-Amerikaanse Spelen vinden er 317 evenementen plaats in 33 sporten. Nog niet op dezelfde schaal als de Olympische Spelen maar er namen wel veel Olympische sporters deel aan de Spelen. Voor de Zuid-Amerikaanse bevolking was het een groots evenement. Sport is erg populair in Zuid-Amerika en veel mensen volgen het graag.

Nieuwsmodule: combinatie van foto’s en nieuwsberichten
Jordi Lorente, de MediaFiler agent voor Latijns Amerika, had net de beeldbank voor Agencia Uno opgeleverd. En het was op aanbevelen van het grootste foto-agentschap in Chili, dat Jordi gevraagd werd om de beeldbank voor pers van de Spelen op te zetten. In beeldbank stonden alle officiële beelden van de Spelen en via de MediaFiler nieuwsmodule waren ook de persberichten gecombineerd met specifieke foto’s direct beschikbaar voor de wereldpers.

Performance en beschikbaarheid
Officiële fotografen en verslaggevers, waarvan velen werkzaam bij Agencia Uno, konden zelf direct vanaf een evenement foto’s en teksten uploaden naar de beeldbank. De content werd 24/7 van over de hele wereld door de pers bekeken en gedownload. Na het inloggen op de beeldbank konden journalisten de meest actuele foto’s bekijken, zelf selecties maken of klikken op een icoon om direct de laatste foto’s van een bepaalde discipline bekijken. MediaFiler werd aangeboden als een gehoste oplossing, waarbij de data opgeslagen stond in ons datacenter in Nederland, zodat onze eigen systeembeheerders de performance van de beeldbank konden monitoren en gewenste aanpassingen direct konden uitvoeren.