friesland-178x300Spreek je geen Fries? Dan is de website van Omroep Friesland (Omrop Fryslân) waarschijnlijk onleesbaar voor je. Gelukkig kun je binnenkort via Google Translate ook vertalen vanuit het Fries. De foto’s van de omroep en haar kijkers, staan sinds kort opgeslagen in de beeldbank van MediaFiler.

Beeldbank Omrop Fryslân
De omroep gebruikt onze Digital Asset Management software voor het centraal opslaan en beheren van de foto’s, huisstijl en andere digitale bestanden van de organisatie. Alle bestanden in de beeldbank van omroep Friesland zijn gecategoriseerd op onderwerp, in het Fries, van de categorie “abstrakt & konsept” tot “iten & drinken”.

Mailen naar beeldbank
Op verzoek van deze nieuwe klant ontwikkelde MediaFiler de functie: Mailen naar beeldbank. Kijkers en luisteraars kunnen hun eigen foto’s mailen aan een speciaal e-mailadres van Omroep Friesland. Deze foto’s komen direct binnen in het upload portaal van de beeldbank. Het onderwerp van de e-mail wordt opgeslagen als de titel bij de foto en eventuele tekst uit de e-mail wordt opgeslagen als omschrijving bij de foto in de beeldbank.

De omroep kan vervolgens eenvoudig de beelden bekijken en selecteren welke foto’s ze willen gebruiken en dus doorsturen naar het archief van de beeldbank. Ook kunnen ze de metadata bewerken en de foto’s in de juiste categorie plaatsen. Op deze manier werkt de omroep slim samen met haar doelgroep. De redactie krijgt op eenvoudige wijze uniek beeldmateriaal binnen en voor de kijkers is het leuk om hun eigen foto’s terug te zien op tv of online.

Ook samenwerken met jouw klanten, bezoekers of community via de beeldbank?
Het kan snel en simpel met deze nieuwe optie mailen naar beeldbank. Laat het ons weten als je gebruik wilt maken van deze functionaliteit. We helpen je graag!