Rode Kruis

Mensen helpen


Bedrijf: Rode Kruis
Contact: Marianne van der Poel
Functie: Beeldredactrice
Klant sinds: 2016
www.rodekruis.nl

Over het Fontys:
Fontys verzorgt onderwijs en onderzoek en vormt als brede hogeschool de grootste publieke kennisinstelling in Zuid Nederland. Door onderwijs en onderzoek te verbinden aan innovatieprocessen van de regio en daarbuiten wil Fontys een innovatiemotor van de regio zijn. Met haar onderwijs en onderzoek in vrijwel alle sectoren van de samenleving is de impact van Fontys groot.

 

De uitdaging

De oplossing

Het resultaat

Bij het Rode Kruis Nederland was er behoefte aan een centrale opslagplaats voor al het beeldmateriaal waar de vereniging mee werkt. De werknemers gebruikte foto’s waar het bedrijf geen rechten van had, er miste quitclaims van het beeldmateriaal, afbeeldingen raakte kwijt en iedereen bewaarden bestanden op hun eigen schijf. De vereniging vroeg diverse bedrijven om een pitch uit te brengen over hun beeldbanksystemen, waaronder MediaFiler. Deze beeldbank voldeed aan alle eisen van het Rode Kruis en zorgde bovendien voor een professionaliseringsslag in het omgaan met beeldmateriaal. Met de inzet van het Zorg-thema van MediaFiler, konden meerdere problemen in 1x opgelost worden.

De Toestemmingsdossiers voorkomen dat foto’s gebruikt worden waar de geportretteerde geen toestemming voor gegeven hebben.

De beeldbank is een natuurlijke centrale plek voor de fotografie en de mogelijkheid om eenvoudig beelden te delen met derden maakt het gebruik laagdrempelig.

 

Voor het Rode Kruis is er een beeldbank opgeleverd die het centrale hart is geworden van beeldopslag en beelddistributie.

Door de inzet van Toestemmingsdossiers en het goed registreren van de rechten, heeft het Rode Kruis een professionele centrale beeldbank die hun assisteert in het selecteren, beheren en distribueren van fotografisch materiaal.

Ook is er een plek voor het historische archief van het Rode Kruis ingeruimd, zodat er ook uit de rijke historie gekozen kan worden.

 

Samenvatting klantcase Rode Kruis

Het Rode Kruis is een wereldwijde noodhulporganisatie. De Nederlandse tak van het Rode Kruis is een vereniging die bestaat uit ruim 28.000 vrijwilligers, 500.000 leden en donateurs en 38.000 Ready2Helpers. Ruim 400 beroepskrachten ondersteunen de activiteiten van al deze vrijwilligers om zoveel mogelijk mensen in nood te helpen. In totaal telt het Nederlandse Rode Kruis 241 afdelingen, 25 districten en 6 Caribische afdelingen.

Marianne van der Poel werkt op de redactie van het Rode Kruis als beeldredactrice. ”Dat houdt in dat ik al het beeldmateriaal coördineer,” legt ze uit. Voordat de vereniging met de beeldbank van MediaFiler werkte, miste er een centrale opslagplaats voor al het beeldmateriaal. ”Je merkte dat mensen foto’s gebruikte waar we helemaal de rechten niet van hadden, of dat we de foto eigenlijk moesten aankopen, of dat er geen quitclaim was van de mensen op de afbeelding. Foto’s raakte kwijt, mensen bewaarden de afbeeldingen op hun eigen schijf, dat soort scenario’s,” schetst Van der Poel. Zelf werkte Marianne op de communicatieafdeling, waar er men over een harde schijf beschikte als soort van centraal opslagpunt. ”Ons werk is echter zo breed, dat daar lang niet alles op stond. Bovendien liep de server helemaal vol,” voegt ze toe.

Er ontstond behoefte aan het creëren van een centrale opslagplaats voor al het beeldmateriaal waar het Rode Kruis mee werkte. De beeldbank van MediaFiler kwam als beste uit de bus bij een vergelijking van diverse aanbieders. Het grootste voordeel van de beeldbank vindt Marianne de centrale opslagplaats waar alle werknemers bij kunnen. ”We zien wat er aan foto’s is, en afbeeldingen staan er niet meer dubbel in. Soms bewaren collega’s nog bestanden op de computer, maar men merkt al snel dat het beter werkt als alle afbeeldingen zich in de beeldbank bevinden. Dan is het helemaal niet nodig om foto’s op de desktop te bewaren.” Ook de manier waarop men media naar collega’s of klanten stuurt, noemt de beeldredactrice een professionaliseringsslag. ”De foto’s hangen dan gelijk onder de mail, dat ziet er heel netjes uit. Daarbij zijn dit soort bestanden zwaar. Met beeldbank hoef je niet moeilijk te doen met Wetransferlinkjes en het zippen en unzippen van het materiaal,” concludeert Van der Poel tevreden.

Klik hier om de hele klantcase te lezen