Klantcase Waterschap Vallei en VeluweVallei en Veluwe is een waterschap in de Nederlandse provincies Gelderland en Utrecht. Het is op 1 januari 2013 ontstaan uit een fusie tussen Waterschap Vallei & Eem en Waterschap Veluwe. Het waterschap zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en gezuiverd rioolwater in 37 gemeenten.

“Bij een groot waterschap horen ook op het gebied van communicatie verwachtingen. Een foto zegt vaak meer dan 1.000 woorden. Daarom hebben wij de mediatheek professioneel opgezet.”
Edwin Spikkert, woordvoerder Waterschap Vallei en Veluwe

Samenvatting
Het waterschap wilde professioneler omgaan met fotomateriaal en zocht daarvoor een geschikt systeem. Daartoe werd een zorgvuldig project gemaakt en na uitgebreid onderzoek koos Waterschap Vallei en Veluwe voor een MarCom beeldbank van MediaFiler.

Van tevoren werden binnen de organisatie duidelijke afspraken gemaakt met betrekking tot het aanleveren van fotomateriaal, onder andere over het maximum aantal foto’s van een project. Daarnaast werden afspraken gemaakt over de actualiteit; verouderde foto’s worden niet opgenomen in het systeem.

Volgens de beheerders is het systeem enorm gebruikersvriendelijk en snel. “Een ander groot voordeel is, dat wanneer collega’s beveiligde foto’s bestellen, beheerders alleen nog toestemming hoeven te geven. Dat is een welkome verbetering.”

Download de klantcase (pdf)

Bedrijf: Waterschap Vallei en Veluwe
Contact: Edwin Spikkert
Functie: Woordvoerder
Klant sinds: april 2016
www.vallei-veluwe.nl