Gelre ziekenhuizen is een groot topklinisch opleidingsziekenhuis met locaties in Apeldoorn en Zutphen. Ook zijn er buitenpoliklinieken in Lochem, Epe en Dieren en een Diagnostisch Centrum in Apeldoorn. Er werken ruim 3.500 medewerkers, 300 medisch specialisten en 300 vrijwilligers.

Samenvatting

Om gebruik van verouderde foto’s en persoonlijke archieven tegen te gaan, besloot Gelre ziekenhuizen een mediabank op te zetten om alle mediabestanden te centraliseren. Door online onderzoek en bedrijven te bezoeken die reeds met beeldbanksoftware werken, kwam Gelre uiteindelijk uit bij MediaFiler.

Een werkgroep binnen het ziekenhuis verzorgde de migratie van de bestanden en door duidelijke afspraken wordt de houdbaarheid van de foto’s gewaarborgd. Beheerders van diverse afdelingen dragen zorg voor het uploaden van materiaal.

De beeldbank bij Gelre ziekenhuizen heeft de werkdruk van de afdeling Medische Fotografie aanzienlijk verlaagd. Het systeem werkt efficiënt en permissies wie wat kan zien, zijn eenvoudig zelf in te stellen. “De beeldbank is in elk geval bij Gelre ziekenhuizen niet meer weg te denken, we zijn er heel blij mee.”


Download de klantcase (PDF)