Het bedrijf

MediaFiler is ontstaan in 2001 als project van twee universiteiten, de Theologische Universiteit van Kampen en Princeton University in de Verenigde Staten. Voor het online uitwisselen van wetenschappelijke data werd het content management systeem SiteForce ontwikkeld. Hierbij lag de focus op het delen en doorzoekbaar maken van de onderzoeksgegevens en dat met de hoogst mogelijke snelheid.

‘The quest for speed’ werd de basis voor de doorontwikkeling van het systeem door het Nederlandse ontwikkelteam. De snelheid waarmee de afbeeldingen op scherm werden getoond is de sleutel tot het succes. Uiteindelijk bleek opnieuw beginnen de enige manier om alle nieuwe doelen te bereiken. Dat was het begin van MediaFiler. Na een aantal jaren van non-stop ontwikkelen en testen, werd eind 2009 MediaFiler commercieel gelanceerd door Wedomedia B.V.

Het product

MediaFiler is een cross-platform Digital Asset Management (DAM) systeem waarmee je eenvoudig honderden verschillende soorten bestandstypen beheert. De beeldbank software is te benaderen via de browser en werkt op zowel Windows als Mac.

MediaFiler onderscheidt zich van andere DAM-systemen doordat het is ontworpen als een content management systeem (CMS). Hierdoor is het snel klaar voor gebruik, zijn nieuwe functionaliteiten makkelijk toe te voegen en is de layout direct aanpasbaar.

We ontwikkelden een aantal kant-en-klaar mediabanken voor specifieke doelgroepen, waaronder de zorg, het onderwijs en voor marketing-communicatieafdelingen. Uiteraard kunnen wij onze beeldbanksoftware aanpassen zodat het systeem voldoet aan de wensen en eisen van de organisatie.

A DAM good team!

Het MediaFiler team bestaat uit ervaren DAM-professionals die altijd een passende oplossing vinden voor vraagstukken met betrekking tot het organiseren van je digitale media.

We stellen ons graag aan je voor!