Europart

Om alle productfoto’s voor de webshop te beheren gebruikt Europart de beeldbank van MediaFiler. Naast productfotografie voor de website, gebruikt het bedrijf de beeldbank ook voor het opslaan en delen van materiaal voor in gedrukte media en voor het beheer van foto’s van de panden en het personeel.

Hasbro

MediaFiler werd geselecteerd als brand management software vanwege de zeer snelle up- en downloadtijden van grote hoeveelheden bestanden, ook tijdens piekmomenten zoals productlanceringen en de kerstperiode. Daarnaast voldoet de beeldbank aan de hoge eisen omtrent beveiliging van mediabestanden in de retailsector.

De Bijenkorf

Het warenhuis gebruikt de MediaFiler beeldbank software voor het beheren van verschillende soorten fotografie waaronder productfotografie en fotografie ter inspiratie. De zes afdelingen van de Bijenkorf hebben elk hun eigen prive-archief in de beeldbank. Daarnaast is er ook een centraal archief in MediaFiler waarin alle afdelingen samenwerken.

Zeeman

Het is opmerkelijk dat niet de marketingafdeling, maar vooral de IT-afdeling MediaFiler gebruikt. De servicemonteurs van Zeeman maken foto’s op locatie met hun smartphones. Via de MediaFiler app (beschikbaar voor iPhone en Android), beschrijven, categoriseren en uploaden ze vervolgens de foto’s rechtstreeks naar de centrale beeldbank.