Eneco is een internationale, duurzame energieonderneming met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en België. Het hoofdkantoor van de Eneco Groep is gevestigd in Rotterdam.

De afdeling marketing beheert de uitgebreide collectie foto’s, documenten en video’s op één centrale plaats, zodat iedereen snel toegang heeft tot alle corporate mediabestanden.

Een vereiste voor de marketingafdeling is dat ze toezicht kunnen houden op het gebruik van het materiaal; wie logt er in op de MediaFiler beeldbank, wat bekijken of downloaden gebruikers en waarvoor gebruiken ze het materiaal. Deze informatie helpt hen bij de briefing van toekomstige video-en fotoshoots.

Eneco geeft haar leveranciers speciale toegang tot MediaFiler zodat zij zelf tekeningen, screen captures, gidsen en handleidingen kunnen uploaden. Op deze manier hebben Eneco-medewerkers altijd de meest actuele productinformatie of handleiding tot hun beschikking met de Digital Asset Management software van MediaFiler.