Eindhoven is de vijfde grootste stad van Nederland en de grootste van Noord-Brabant. Uitgegroeid van een klein stadje in 1232 tot een van de grootste Nederlandse steden met ongeveer 221.000 inwoners, met dank aan o.a. Philips, DAF Trucks en Brabantia.

De gemeente Eindhoven gebruikt MediaFiler Digital Asset Management voor verschillende doeleinden. Dus niet alleen de sector Communicatie gebruikt de beeldbank, ook de sector Sport en Bewegen en het Van Abbemuseum gebruiken MediaFiler, allemaal binnen één oplossing waarbij de toegangsrechten tot de verschillende archieven op basis van gebruikersprofielen is geregeld.

Er is ook een publiek toegankelijke deel van MediaFiler met 1500 foto’s die gebruikt kunnen worden op aanvraag. Daarnaast is er een compleet openbaar archief waar bezoekers zelf beelden mogen downloaden. Tenslotte heeft de beeldbank van Eindhoven ook een koppeling met een GIS (Geografisch Informatie Systeem) om beelden vanuit MediaFiler te linken aan specifieke geografische locaties.