Humanitas is een van de belangrijkste sociale en community building organisaties van Nederland. De non-profit organisatie ondersteunt mensen die, om verschillende redenen, het tijdelijk niet alleen redden. De activiteiten variëren van maatjescontacten bij inburgering tot het doorbreken van eenzaamheid.

Jaarlijks ondersteunt Humanitas meer dan 54.000 mensen die behoefte hebben aan een helpende hand. De kern van de dienstverlening zijn de vrijwilligers, zo’n 12.000 goed getrainde vrijwilligers zijn actief in meer dan 700 projecten. Zij worden ondersteund door een professionele staf van ruim 300 mensen.

Om in te loggen op de beeldbank gebruikt de organisatie een gecentraliseerd authenticatiesysteem. Het beeldarchief is verdeeld in een bedrijfsbreed toegankelijk deel en een beveiligd deel specifiek voor de marketing en communicatie-afdeling. De organisatie maakt op een gecontroleerde en efficiënte wijze gebruik van MediaFiler waarbij de uiteindelijke controle over het gebruik van de afbeeldingen ligt bij de marketing- en communicatie-afdeling.