MICROS Systems, Inc is een wereldwijde marktleider op het gebied van hardware en software voor een efficiënte bedrijfsvoering in de detailhandel en de cruise-en reisindustrie. Meer dan 330.000 klanten wereldwijd, maken dagelijks gebruik van de diensten van MICROS. De multinational heeft klanten in meer dan 180 landen. In Nederland zijn dit bijvoorbeeld AS Watson, Hennes & Maurits, HEMA en NS.

Digital Asset Management is een service van MICROS voor haar klanten. In de MediaFiler beeldbank hebben ze aparte archieven beschikbaar voor alle klanten met een Point Of Sale (POS) installatie, een geautomatiseerd kassasysteem.

De foto’s in deze beeldbanken zijn voor operationeel gebruik. Installateurs nemen foto’s voor en na het installeren van de POS om zo de operationele managers van de verschillende retailers te faciliteren. Alle winkeliers hebben vervolgens eenvoudig en veilig online toegang tot hun eigen foto’s in een beeldbank van MediaFiler die qua look en feel is aangepast aan de eigen corporate huisstijl van de klanten van MICROS.