Bij de Universiteit Twente zorgen 3.300 wetenschappers en professionals samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs voor meer dan 9.000 studenten. Op de campus zijn zo’n 100 (student-)bedrijven gevestigd. Daarnaast heeft universiteit al meer dan 700 succesvolle spin-off bedrijven voortgebracht.

De universiteit kiest voor MediaFiler Digital Asset Management voor het beheren van haar mediabestanden. Een groot deel van de fotografie in de beeldbank staat open voor het publiek en is gratis te downloaden. Het open archief heeft dezelfde look en feel als de corporate website en biedt niet alleen fotografie, maar ook video’s.

De corporate marketing- en communicatie-afdeling heeft toegang tot een gesloten archief. Hierin beheren zij corporate marketingmaterialen en huisstijlbestanden. Via MediaFiler werkt de afdeling ook snel samen met bijvoorbeeld ontwerpbureaus en fotografen. Door de eenvoudige uitwisseling van beveiligde download-links kunnen ze eenvoudig albums delen en op deze manier draagt MediaFiler bij aan een optimale workflow.