Als er in december een receptie plaatsvindt in Palace of Westminster in Londen, dan moet het wel gaan om de EEF Photographic Competition Results.

De kracht en diversiteit van de moderne Britse industrie werd gevierd in het ‘House of Commons’ op 10 december 2015 waar de winnaars en genomineerden van de 6e jaarlijkse EEF / Lombard industrie fotowedstrijd werden bekendgemaakt.

43 inspirerende afbeeldingen van fotografen uit heel Groot Brittannië waren dit jaar genomineerd, wat de competitie behoorlijk zwaar maakte. De prijs voor ‘Best Professional Photographer’ gesponsord door Canon, werd bemachtigd door Mike Smith uit Newcastle, voor zijn foto van een zeebodem productiemachine vervaardigd door Soil Machine Dynamics. Mike is nu drievoudig winnaar, want hij won de prijs eerder in 2012 en 2013.

De felbegeerde ‘Best Amateur Photographer’ prijs werd gewonnen door Mark Tomlinson, uit Sheffield, voor zijn dramatische shot van het werk uitgevoerd in Sheffield Forgemasters. Mark was ook al bekend met succes; hij won dezelfde prijs eerder in 2010 en 2011.

De zwaar bevochten prijs voor ‘Best Young Photographer’  ging naar Jake Silverstone, 16 jaar oud, uit Barnet in Londen, voor zijn foto van twee iconische Londen Routemaster bussen, die een halve eeuw van elkaar waren vervaardigd.

Alle drie de fotografen kwamen er tijdens de speciale ceremonie in het House of Commons achter dat ze hadden gewonnen. De prijs bestond uit Canon fotoapparatuur ter waarde van £ 5.000.

De wedstrijd wordt de laatste zes jaar gehouden en heeft als doel om het aanzien van de Britse industrie te verhogen door de creativiteit, diversiteit en erfgoed ervan te tonen via inspirerende fotografie. MediaFiler Digital Asset Management software wordt gebruikt om de competitie in goede banen te leiden.

Terry Scuoler, directeur van EEF: “De industrie biedt talloze mogelijkheden voor intrigerende en opvallende beelden. De uitdaging is om de sector vast te leggen in een meeslepend shot dat maakt dat mensen op een nieuwe manier gaan denken over moderne productieprocessen. De winnaars hebben dat zeker bereikt en verdienen hun prijzen ten volle.”

Alastair McDavid, regionaal directeur van MediaFiler: “Deze wedstrijd is hard op weg om een van de belangrijkste jaarlijkse Britse fotografiewedstrijden te worden. Het aantal en de kwaliteit van de inzendingen wordt ieder jaar beter. MediaFiler is verheugd vanaf het begin bij de wedstrijd te zijn betrokken, in die zin dat we de software leveren om deze competitie te beheren. Denk daarbij aan deelnemerregistratie, inzendingen, regelen van rechten zodat de foto’s door de juiste mensen bekeken en beoordeeld kunnen worden. ”

Bekijk een selectie van winnende foto’s in de fotogalerij bovenaan dit bericht.

Bekijk de volledige lijst met genomineerden en alle winnaars hier.