Leren werken met MediaFiler

Wij helpen je graag op weg om zo snel mogelijk vertrouwd te raken met de software. Je haalt immers het beste uit onze software wanneer alle medewerkers voldoende zijn getraind om de software zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Naast een training op locatie bieden wij ook de mogelijkheid voor een online training. Op die manier kunnen ook medewerkers uit andere vestigingen en/of landen deelnemen aan de training.

 

Maatwerk

Natuurlijk is het mogelijk om trainingen te combineren of meerdere trainingen op 1 dag te plannen, maar ook een training aan de hand van uw eigen bedrijfsrichtlijnen of dag aanwezigheid voor het stellen van vragen en advies tijdens het werken met de beeldbank.
Informeer naar de mogelijkheden. Je kunt ook direct een training of workshop aanvragen.

 

Voor alle trainingen geldt: maximaal 5 personen per training.
Voor workshops geldt een maximum van 10 personen.

Training
Outsourcing
Outsourcing
Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen
[dt_fancy_title title=”Trainingen” title_align=”left” title_size=”h4″ title_color=”title” separator_style=”disabled” separator_color=”accent”]
Gebruikerstraining

In een gebruikerstraining wordt vooral aandacht besteed aan hoe je bestanden kunt vinden, downloaden en hoe de bestelprocedure werkt. Andere opties zoals uploaden (mits in de beeldbank aanwezig voor deze gebruikersgroep) zullen ook behandeld worden.

  • Niveau: Basis computervaardigheden
  • Duur: 2 uur
Beheerderstraining

Voor beheerders is het deel achter de schermen van belang; het aanmaken van gebruikers, heb beheren van de prullenbak, het analyseren van de loggegevens, etc.

  • Niveau: Redactietraining
  • Duur: 2 uur
Redactietraining

Redactieleden krijgen in deze training uitleg over het uploaden van assets door henzelf, door collega’s en door externen. In deze training worden veel handvatten gegeven om het metadateren zo effectief mogelijk te laten verlopen. Ook zal aandacht worden besteed aan het selecteren van beelden en hoe deze doorgezet kunnen worden naar de juiste onderdelen van de beeldbank. Indien er gebruik gemaakt wordt van de dossierfunctionaliteit voor toestemmingsverklaringen, zal hier ook aandacht aan besteed worden. Bij klanten van het MarCom-thema zal ook een uitleg volgen van het inrichten van de huisstijl en de eventuele webshop voor zakelijke promotie-artikelen.

  • Niveau: Redactionele vaardigheden en ervaren computergebruiker
  • Duur: 4 uur
[dt_fancy_title title=”Workshops” title_align=”left” title_size=”h4″ title_color=”title” separator_style=”disabled” separator_color=”accent”]
[dt_highlight color=”” text_color=”#ff6600″ bg_color=”#ffe7d9″]Asset Selectie[/dt_highlight]

Selectie van beelden en overige documenten die moeten worden opgenomen in de beeldbank, worden in deze workshop aan de hand van voorbeelden uit de praktijk gedemonstreerd. Vanzelfsprekend is er veel tijd voor hands-on ervaring en er wordt ook ruim tijd besteed aan het belang van richtlijnen.

  • Niveau: Redactietraining
  • Duur: 4 uur
[dt_highlight color=”” text_color=”#ff6600″ bg_color=”#ffe7d9″]Metadateren in de praktijk[/dt_highlight]

Metadateren is de ruggengraat van een beeldbank. Het is daarom van groot belang dat de bestanden op de juiste manier voorzien worden van duidelijke en herkenbare trefwoorden. In deze workshop wordt gekeken naar de huidige manier van metadateren en de aanwezige trefwoorden. Er is ook ruimte voor discussie over methodieken en keuzes.

  • Niveau: Redactietraining
  • Duur: 4 uur

Training of workshop boeken? Klik op de button hieronder.

[ult_buttons btn_title=”Training of workshop aanvragen” btn_link=”url:%2Faanvraagformulier||” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-small” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#5abf28″ btn_bg_color_hover=”#515151″ btn_title_color_hover=”#ffffff” icon=”none” icon_size=”16″ icon_color=”#ffffff” btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-left-rev” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#5abf28″ btn_color_border_hover=”#515151″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”4″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;” css_adv_btn=”.vc_custom_1465983644058{margin-top: -15px !important;padding-top: 5px !important;padding-bottom: 5px !important;}”]
[dt_fancy_separator]